Părinți gătind

Până acum, spre finalul celei de-a treia decade, tot ce am știut vreodată a fost cariera și mediul academic. Și un pic de viață boemă. Cu toate acestea, începând cu anul 2019 am un nou proiect și o nouă provocare: a fii părinte. La început, mi-am imaginat că va trebui doar să-mi reajustez viața pentru a crește un copil și totul va fi bine. Dar realitatea este că nu mai sunt aceeași persoană și reajustarea devine un concept improbabil. Am descoperit că trebuie să-mi reinventez viața pentru a crește un copil, urmând rețeta tuturor marilor invenții din lume: folosind abilitățile și cunoștințele dobândite anterior, adăugând puțină creativitate și asumare de riscuri, vin roșu și speranța că totul va fii bine.

În tot acest timp, mâncarea bună rămâne bagheta magică care mă păstrează sănătoasă.

Trebuie să recunoaștem cu toții, gătitul unei mâncării bune sau a oricărui tip de mâncare și a fii părinte în același timp este o mare provocare. Am auzit mulți părinți spunând că nu au timp suficient să mănânce, fără să mai vorbim de gătit. Și este adevărat, timpul este una dintre cele mai scumpe ‘mărfuri’ pe care le putem deține atunci când creștem un copil, mai ales în primii ani. Un copil vine cu o personalitate și o mulțime de nevoi în povestea ta de viață, tu vii cu îndoieli și anxietăți. De fiecare dată când copilul plânge, este posibil să te întrebi dacă ești un părinte bun. De fiecare dată când trebuie să iei o decizie, lumea se învârte cu tine. Nici o rețetă nu este perfectă sau universală. Cu toate acestea, am înțeles în timpul anilor mei de stres și efort că mâncarea bună și mai ales alimentația atentă este o cale către fericire, liniște și bunăstare. Și, prin urmare, ea merită un loc special în viața noastră.

În această secțiune voi include rețete, trucuri și gânduri despre gătit și gestionarea timpului de preparare a alimentelor. Este un spațiu pentru părinți, prieteni și colegi… și, ați ghicit, pentru toți cei ocupați. Nu pot sublinia suficient importanța de a fi mâncători atenți, bucătari domestici pasionați și consumatori conștienți când vine vorba de bunăstarea noastră. Și, de asemenea, dacă ești cineva căruia îi pasă de planetă, vei descoperi că efortul tău de a umple o farfurie în mod creativ și atent în fiecare zi va avea valoare în viitor și va fi răsplătit de natură.

Sunt cineva care se bucură cu adevărat de gătit, sunt fericită și entuziasmată când tai legume sau pregătesc ierburile și condimentele. Îmi place să fiu precisă în ceea ce privește procesul de pregătire și, în același timp, să fiu creativă și artistică. Și când timpul este extrem de limitat, tot încerc să pregătesc mâncare de la zero, chiar dacă nu urmez un proces „ca de bucătar”. Având un copil de 6 săptămâni la momentul scrierii acestui text, nu îmi este rușine să recunosc că am folosit o mulțime de trucuri pentru a gestiona timpul de gătire…și intenționez să continui pentru moment. Chiar mai mult, intenționez să cercetez și mai multe scurtături pentru a găti mâncare uimitoare acasă și să le împărtășesc cu voi, părinți și suflete ocupate.

Am devenit conștientă că a fii părinte este o stare de a fi. Odată ce a început, va continua până la sfârșitul zilelor mele. Este, de asemenea, un proiect de îngrijire pe toată durata vieții, nu numai a propriul meu copil, ci și a altor copii în general. A tuturor celor care vin în contact cu copilul meu și cu alți copii. Și așa mai departe. Văd mâncarea, cu tot ceea ce reprezintă ea, ca fiind fundamentul grijii pentru ceilalți. Prin urmare, această secțiune va include, de asemenea, dezbatere, gânduri, acțiuni și vise despre practicile producerii de alimente, despre foame și consumul exagerat, despre gestionarea deșeurilor, despre sustenabilitate și bune practici în lume.